A Saint-Gobain Trófea díjátadó

2007 tavaszán a magyarországi Saint-Gobain vállalatcsoport építőipari tagjai (Rigips Hungária Gipszkarton Kft., Saint-Gobain Építőanyag Kereskedelmi zRt. (Glass Solutions üzletág), Saint-Gobain Isover Hungaria Kft., Saint-Gobain Weber Terranova Kft.) úgy döntöttek, hogy közösen szeretnének fellépni az épített környezet kultúrájáért, ezért megalapították a Saint-Gobain Trófeát, mellyel hagyományt kívánnak teremteni az építészek körében.

A pályázat célja az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét korunk kiemelkedő, legszínvonalasabb építészeti alkotásaira, és azon kiemelkedő építészek támogatása, akik építészeti és műszaki szempontból egyaránt különleges épületeket terveznek a Saint-Gobain vállalatok által gyártott és forgalmazott termékek felhasználásával.

A pályázatok elbírálását neves, független zsűri végezte, melynek tagjai: Eltér István, Dr. Petró Bálint, Dr. Becker Gábor, Fazakas György és Patartics Zorán voltak.

Ünnepélyes keretek között a hivatalos gálán, 2008. február 7-én a Madách Színházban vehették át a díjakat a Saint-Gobain Trófea 2007 győztes pályázói.

Díjátadás Díjátadás

A cégek az alábbi kategóriában osztottak ki díjakat:

Rigips Hungária Gipszkarton Kft.

Kategória:
Rigips gipszkarton rendszerek beépítése különleges megoldásokkal

I. helyezett

Nagy Csilla, Tóth Zoltán
Artgroup Építész Stúdió

Project:
EnerSys Székház
Kivitelező
Mátyás Attila
Cég:
Mátyás Attila E.V.


Saint-Gobain Trophy - 2008 Belgium, Brüsszel

Saint-Gobain Trophy - 2008 Belgium, Brussels

A kétévente, nemzetközi szinten megrendezett Saint-Gobain Trófeát idén Belgium szervezi Brösszelben.

A Trófeán a legszebb, különböző országok által képviselt Rigips projektek építést végző vállalkozó megoldásait díjazzák.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Rigips Hungária Magyarországot mindig színvonalas szép megoldásokkal képviselheti ezen az ünnepségen, vagyis a magyar projektek mindig felnőttek ahhoz a feladathoz, amit a nemzetközi megmérettetés jelent.

Idén a Rigips Hungária a magyarországi Saint-Gobain Trófea pályázaton a gipszkarton kategóriában I. helyezést elért EnerSys Székházzal indul ezen magas színvonalú nemzetközi megmérettetésen.